Pemilik sejuta gambar bogel kanak-kanak dibebas

Seorang fidofilia yang ditemui dengan lebih sejuta gambar lucah kanak-kanak, sekali gus menjadi rampasan terbesar oleh Scotland Yard, terlepas daripada hukuman penjara untuk menjaga ibunya yang sakit.

Polis merampas lebih sejuta gambar dan video lucah kanak-kanak milik Robert Barrow, 57, di kediamannya di Plaistoe, timur London pada Ogos 2010, menurut Mahkamah Southwark Crown.

Dia yang mengaku melakukan tujuh kesalahan mengambil gambar lucah kanak-kanak dan dua kesalahan memiliki gambar itu dengan tujuan untuk mengedarkannya, terlepas daripada hukuman penjara kerana menjaga ibunya yang menderita penyakit Alzheimer dan artritis kronik sepenuh masa.

Barrow mengumpulkan gambar-gambar lucah itu sejak 15 tahun lalu dan telah berkongsinya dengan fidofilia lain di Internet.

Dia dijatuhkan hukuman penjara setahun yang ditangguhkan selama dua tahun, tetapi diarahkan untuk mendaftar sebagai Pesalah Seks selama 10 tahun.

Dia turut dikenakan perintah berkurung, dua tahun pemantauan dan perlu menjalani program rawatan pesalah seks.

"Biasanya pesalah seperti awak akan segera dipenjarakan, tetapi dalam kes ini awak terkecuali kerana keadaan kesihatan ibu awak yang nazak.

"Oleh itu, mahkamah memberi belas kasihan, bukan untuk awak tetapi untuk ibu anda. Namun jika arahan mahkamah dilanggar, awak akan dipenjarakan terus," kata Hakim Stephen Robbins.

Mahkamah turut mengetahui Barrow menderita gangguan personaliti keterlaluan dan tidak pernah melakukan hubungan seks serta tidak boleh berbogel di depan sesiapa pun.

Ini juga menjadi punca dia taksub mengumpul barangan seperti tin bir dan pembalut gula-gula getah. - AGENSI

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

Arkib Blog

Pelawat

Pikat Isteri

Artikel

Catatan Popular